Uticaj vlažnosti i suvog vazduha na naše zdravlje

Napisao: admin

October 11, 2019

Mermerni-radijator-Onyx-kancelarija

Kada sam bio mlad, u trpezariji smo imali klavir koji je polako, tokom godina, odbijao da se podešava. Na kraju svog kratkog života, zvučao je manje poput klasičnog i više poput klavira drhtavog to američkog bara. Nažalost, nismo shvatili uzrok njegove brze smrti dok nije bilo prekasno. Sve je to imalo veze sa vlagom. Malo nas shvata koliko je važna vlaga u kući i kako može uticati na naše zdravlje. To nisu samo loši uslovi za uništavanje klavira; prekomerno vlažan vazduh i pretežno suv vazduh mogu predstavljaju probleme za sebe, kako za naše okruženje tako i za naše zdravlje.

Kako vlažnost i suv vazduh u zatvorenom prostoru utiče na naše zdravlje?

Vlažnost, ili tačnije, vlaga u zatvorenim sredinama može imati ogroman uticaj na naše zdravlje. U idealnom slučaju, naša unutrašnja prostorija treba da ima relativnu vlažnost vazduha od oko 50%, ali koliko nas zapravo ima higrometar koji je u funkciji da drži tabulator fluktuacije u kvalitetu našeg vazduha? Ne mnogo, siguran sam. Ipak, naše neznanje o ovoj temi kao naciji znači da mnoga domaćinstva trpe ozbiljne loše zdravstvene uticaje koje bi se mogle lako otkloniti boljim razumevanjem kako suv vazduh i vlaga utice na naš životni prostor.

Razmislite o promeni vašeg grejanja ili smanjenju korišćenja postojećeg sistema korišćem novijih.

Premijum SMART radijatori – Povezuju specijalne grejače sa prirodnim kamenom i zagrevanje vazduha u zatvorenom prostoru smanjuje. Međutim, temperatura vazduha je samo deo načina na koji postižemo toplotni komfor u kući. Toplota je još jedan ključni sastojak i vitalni deo komfornog grejanja kuće – nešto što konvektorski radijatori (uljani, TA peći, norveški) nisu u stanju da obezbede. Šta više, kako zračenje toplote putuje vazduhom umesto da ga direktno zagreva, grejna tela koji koriste ovaj oblik emitovanja toplote imaće uticaj na sušenje vazduha u prostori.

Razmislite koliko ste se puta ujutru probudili sa suvim ustima?

Toplo preporučujemo naše SMART radijatore od prirodnog kamena sa visokim zadržavanjem toplote, koji koriste kamene ploče za zračenje toplote u poređenju s drugim alternativama. Oni su u stanju da stvore 50% svoje toplote u vidu zračenja, što ih čini vrhunskim grejnim telom za zagrevanje Vašeg doma. Njihov kamen koji zadržava toplotu takođe ih čini izuzetno efikasnim za smanjenje računa i štedljivost kućnog budžeta tako da su odličan izbor za svako domaćinstvo koje traži sistem grejanja dizajniran da svede radne troškove na minimum.

Product-photo-Onyx-1-light
Pametni-wifi-radijator-black
Mermerni-radijator-Classic-kancelarija-ugao-2
fb-photo-manja

WiFi Pametni Radijatori

Pridruži se našem e-biltenu

© 2019 Boopro tech. All Rights Reserved